Heemtuin Druten presenteert nieuwe website.

HT_social cirkel-01.jpg

Sinds 35 jaar ligt aan de dijk tussen Veerstraat en Ambtshuisstraat de Heemtuin. De Heemtuin is in 1984 opgericht om oude, verdwijnende landschapselementen uit het land van Maas en Waal te bewaren en toegankelijk te houden. De meeste Drutenaren kennen natuurlijk het theekoepeltje, de er achter gelegen Heemtuin is wat minder bekend. Om daar wat aan te doen ging deze maand nieuwe website www.heemtuindruten.com online, waar informatie te vinden is over alles wat in de Heemtuin te zien en te beleven valt.

Behalve informatie over bijvoorbeeld de hoogstam boomgaard, het moerasbos en de kruidentuin is er ook van alles te vinden over de geschiedenis van de tuin en het theekoepeltje.  Verder is er informatie over wat er in de tuin te doen is, zoals de regelmatig terugkerende werkdagen voor groot onderhoud. Zelf meewerken in de Heemtuin? Ook daar geeft de website informatie over. Houd jij van wieden, planten, maaien en snoeien. Kun jij af en toe een hele dag buffelen? Of deel jij graag kennis van planten en plantonderhoud? Kijk op de website en neem contact op. Er is altijd behoefte aan vrijwilligers om dit mooie stukje van Druten in stand te houden.

www.heemtuindruten.com