Het bestuur

De heemtuin wordt beheerd door de Stichting Heemtuin Maas en Waal. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers en zorgt voor het algemene reilen en zeilen van de tuin. Denk aan een onderhoudsplan, contact met de Gemeente en de vrijwilligers.

IMG_3616.JPG

Edward van Mieghem

Voorzitter

IMG_3616.JPG

Fren van Dorst

Penningmeester

Henk Rozmus.jpeg

Henk Rozmus

pas foto Elly Hullen.jpg

Elly Hullen

gijsje.jpg

gijsje helmink

 

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zou de Heemtuin niet bestaan. Deze groep enthousiaste vrijwilligers zijn vaak te vinden in de Heemtuin.

Op woensdag avond, iets voor 19uur, ga ik met mijn schoffel naar de Heemtuin. Samen met een aantal vrijwilligers werken we in de kruidentuin en doen we ons best om het geheel in orde te houden.
Wij verwonderen ons steeds weer over de kracht van kruid en “onkruid”, bijvoorbeeld na een heel droge periode waarin de groei stil ligt en er plotseling, na een fikse regenbui, weer van alles groeit en bloeit wat wel of niet op die bepaalde plek thuis hoort.
Tijdens het wieden, schoffelen en snoeien wordt er bijgepraat en lief en leed gedeeld, een waardevol aspect van dit samenzijn. Maar het allerbelangrijkst is dat er gezamenlijk gewerkt wordt aan een doel namelijk de kruidentuin onderhouden en in stand houden op deze prachtige historische plek bij de dijk.
— Hermine over werken in de Heemtuin